keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Linnassa

Kun on vieras, tai ei oikeastaan mikään vieras, vaan Ystävä kylässä, tulee mentyä ja huideltua hyvin paljon. Tehdään yhdessä mun töitä ja ihmetellään Jaappania mitä töiltä keretään. Välillä rauhoitutaan ja katsotaan leffaa tai kokataan jompaa kumpaa niistä kahdesta japanilaisesta ruuasta, joita osaan tehdä [ja niistäkin toinen taitaa olla alunperin intiasta ja toinen koreasta, että se japanilaisuudesta]. Kuvamateriaalia kertyy, mutta aikaa sanoille [täällä] ei juurikaan tahdo olla. Kuvatoiveita yms. voi edelleen esittää, ensimmäisiä varten on tänään alettu räpsiä kuvia. Tässä kuvapainotteinen kurkistus Himejin linnaan.

On muuten yksi lempipaikkojani tässä maassa. Tämä oli jo kolmas vierailu linnaan, ja valitettavasti taitaa jäädä viimeiseksi melko pitkään aikaan. Sen lisäksi, että olen pian lähdössä pois, on linnakin menossa remppaan, jonka on kai tarkoitus kestää useamman vuoden... Linnoja on tullut Japanissa koluttua enemmänkin. Jo ensimmäiseen, Osakan linnaan, ihastuin. Silloin seurassani olleet japanilaiset ihmettelivät ihasteluani ja totesivat linnan olevan heidän makuunsa hieman liian moderni. Nyt ymmärrän heitä hieman paremmin, empä minäkää haluaisi enää toista kertaa linnaan, jonka sisältä löytyy hissi...











3 kommenttia:

Malla kirjoitti...

Ihastuttavan näköistä. Japanilaisissa vanhoissa rakennuksissa on upeaa tunnelmaa.

Huikea tuo viimeinen maisemakuva - vanhoja ja uusia rakennuksia sekaisin. Ja niin tiiviisti kaikki yhdessä.

17 neliötä kirjoitti...

Japanilaiset jos jotkut hallitsevat kyllä detaljien viimeistelyn ja puusta rakentamisen! Minäkin tykkään linnoista. Oikeastaan kaikista linnoista :)On varmaan haikea tunne käydä paikoissa viimeistä kertaa pitkään aikaan!

Savu kirjoitti...

Pysäyttävän näköinen paikka! Wau. Ja mikä maisema. Taas wauuu.