lauantai 15. marraskuuta 2008

Tänään Kiotossa










Oho, lupailin kyllä vähemmän turistinähtävyyksiä, mutta nyt mennään taas, tällä kertaa tunnin junamatkan päähän Kiotoon. Kuuluisa monista temppeleistään, mutta me onnistuimme viettämään hienon päivän Kiotossa ilman yhtäkään temppelivierailua. Nautimme vanhoista rakennuksista & puutarhasta (keisarillinen palatsi), ruskasta ja taiteesta (palatsin vanhat maalaukset & tanssiesitys, tilataidetta eräässä joessa ja iso käsintehtyjen tavaroiden kauppa) ilman minkäänlaisia sisäänpääsymaksujakaan. Kävelimme jokien varsia ja nautimme lämpimästä syyssäästä.

Keisarilliseen palatsiin on yleensä pääsy vain erillisen luvan hakemalla, mutta nyt olivat portit auki kaikille viiden päivän ajan. Ihmisiä siis riitti, mutta hyvin mahtui sekaan.

4 kommenttia:

17 neliötä kirjoitti...

Näytit täällä mitä tahansa, minä en kyllästy! :) Tekevätkö japanilaiset itse kotimaanmatkoja? Vai reissaavatko yleensä ulkomaille?

17 neliötä kirjoitti...

Jätin blogiini sinulle tunnustuksen!

Malla kirjoitti...

Upean syksyisiä kuvia! Ihana katsella näitä.

Tiina Tee. kirjoitti...

17 neliötä: Japanilaiset tekevät kovasti kumpiakin matkoja :) Tosin ulkomaanmatkailua rajoittaa se, että lomaa on vähän nihkeä saada kovin pitkää aikaa... kotimaassa tekevät paljonkin yhden tai kahden päivän reissuja ja tehokkaasti käyttävät niillä sitten aikansa!