maanantai 21. heinäkuuta 2008

Kuusi asiaa, joista pidin tänään







Kun niin monella muulla olen näitä nähnyt, haluan minäkin miettiä kuusi hyvää asiaa tästä päivästä. Oikeastaan jokaisesta päivästä pitäisi aina yrittää etsiä jotakin hyvää ja kirjoittaa se ylöskin. Näkisi, kuinka paljolla Taivaan Isä on meitä siunannut!

1. Postin täti

Tein jokin aika sitten muuttoilmoituksen. Olen lähdössä neljäksi viikoksi lomalle ja jotta postini kulkisi perässäni, piti minun tehdä muuttoilmoitus. Rajallisella kielitaidollani päätin tehdä sen naapurisaaren postissa, jossa on töissä kiltti postin täti. Hänellä on kärsivällisyyttä, hän itse ehdottaa että laitettaisiinko kauniita postimerkkejä [sellaisen tylsän tulostetun tarran sijaan] ja on jostain onkinut selville, kuinka sanotaan kiitos Suomeksi. Tänään sain häneltä postia. Oli ilmeisesti unohtanut antaa minulle oman kopion muuttoilmoituksesta. Kirjeessä luki: "Hyvää päivää. Here's your copy. please. Enjou your N***** stay! Kiitos."

2. Aikainen herätys

En ole mikään kovin suuri aikaisten herätysten ystävä. Tässä aamussa oli kuitenkin paljon hyvää, vaikka heräsinkin jo 5.30. Ehdin käydä suihkussa, vaikka toisin luulin. Sain laittaa aamupalaa isolle joukolle avoinaisesta keittiön ovesta maisemia ihaillen. Eikä silloin aamulla ollut vielä liian kuuma. Tein kurkku-porkkana-kaali-makaroni-majoneesi-salaattia. Hassua aamupalaa, mutta maistuihan sekin.

3. Erään seurakunnan mummot

Olisin halunnut saada tallennettua heidän hymynsä ja kaikki muut ilmeensä kameralla. Mutta kun tekee töitä, ei ehdi keskittyä vain valokuvaamiseen. Joskus tekisi mieli laittaa kaulaan valokuvaaja-lappu [ja joltain muulta lainattu, parempi kamera!] ja leikkiä pelkkää valokuvaajaa. Mummot valmistivat paljon ruokaa suurelle joukolle ihmisiä. Ja jaksoivat laittaa jokaiselle omat annokset; joka ruokalajin omalle lautaselleen.

4. Suomalainen suklaa

Tutut maut tuovat Suomen hetkittäin kovin lähelle. Saavat ehkä kaipaamaan Suomeen, mutta samalla muistuttavat siitä, että minulla on ihania ystäviä, jotka jaksavat muistaa ja ilahduttaa minua!

5. Loma!

Työt loppuivat tänään ja nyt alkaa loma. Loman suurin ponnistus on saada pakattua tavarat [aika hyvässä mallissa on jo!] ja siivota koti siihen kuntoon, että on hyvä palata lomalta. Muutoin ajattelin lukea, uida, lenkkeillä ja nauttia toisten suomalaisten seurasta. Ruokaa voin tehdä ja pyykkiä pestä, siivotakin ehkä joskus. Mutta pääasiassa aion olla vaan.

6. Lapset

Tänään olen kuullut monen lapsen mietteitä siitä, mistä he ovat kiitollisia Jumalalle! Kumpa minäkin osaisin iloita niistä pienistäkin asioista. Kuten siitä tytöstä, joka tänään antoi minulle pienen suklaakarkin. Tai siitä, että eilen sai hakata silmät kiinni vesimelonia kepillä rikkia ja syödä sitä sitten hyvillä mielin. Eikä kukaan miettinyt, täyttyävätkö nyt kaikki hygieenisäädökset. Tai kumpa osaisin iloita niiden muutaman sanan suomea oppineiden lasten tavoin niistä parista sanasta, jotka minä tänään opin japania!

4 kommenttia:

Malla kirjoitti...

Näitä on mukava lukea.

Ihanaa ja rentouttavaa lomaa sinulle! Matkustatko Suomeen lomallasi?

Malla kirjoitti...

Sinulle on jotain blogissani!

http://arjenaarreaitta.blogspot.com/2008/07/tunnustus.html

Marja kirjoitti...

Ihanan yksinkertaisia asioita olet listannut.

Tiina Tee. kirjoitti...

Hei kiitos Malla! Laitan eteenpäin, kun netissä on kauemmina aikaa käytettävissä