perjantai 4. heinäkuuta 2008

Pyykkipäivä






Pidän pyykinpesusta. Mahdollinen kiukkukin yleensä laantuu pyykkejä ripustaessa. Täällä pidän siitä, että pyykit kuivataan ulkona [tosin sellaisena päivänä kun pestävää pyykkiä olisi paljon ja vettä sataa kolmatta päivää putkeen saattaisin olla eri mieltä, mutta tänään ei onneksi ole sellainen päivä]. Pyykit tuoksuvat kuivumisen jälkeen raikkaalle ja ripustaessa pääsee parvekkeelle. Parvekkeeni on kovin kapea, eikä sitä kai muuhun olekaan tarkoitettu kuin pyykin kuivaukseen. Ilta-auringossa joenvarsi [noiden puiden takana] on kovin kaunis ja sitä ihailisi mielellään muutenkin, kuin vain pyykkiä ripustettaessa.

Täällä tilaa on yleensä aina vähän talot ovat vieri vieressä [minun kuvassa näkyvät naapurini asuvat paikallisella mittakaavalla melko kaukana], joten ahtauteen on ollut keksittävä omat niksinsä. Niinpä paidatkin ripustetaan kuivumaan henkareissa!

Vaan yhtä asiaa Suomesta kaipaan: pyykin pesua lämpimällä vedellä! Täällä käytetään vain kylmää vettä. Pesuaineetkin taitavat sitten olla astetta vahvempia, mutta kaikkea ei silti puhtaaksi saa. Toisinaan antaisi aika paljon, että saisi heittää pyykkinsä kuuteenkymppiin pestäväksi! Tosin onhan tässäkin asiassa hyvätkin puolensa - olen sekaväripyykin suuri ystävä, ja täällä aivan kaikki vaatteet voi pestä samalla kertaa! Sopii hyvin yksineläjälle. Uusienkaan vaatteiden kanssa ei ole ollut ongelmia. Ei siis vaaleanpunaiseksi värjäytyneitä, ennen valkoisia vaatteita, kuten joskus Suomessa...

3 kommenttia:

Malla kirjoitti...

Kiitos vierailustasi blogissani! On todella mukavaa nähdä japanilaisia tunnelmia blogin välityksellä. :) Minulla on japanilainen kirjeystävä, joka asuu Tokiossa. Sen kautta olen kiinnostunut Japanista.

Mikä on ollut vaikeinta sopeutumisessa Japaniin suomalaisena?

viluinen kirjoitti...

kiva kun kävit blogissani :)

mielenkiintoinen tuo pyykkijuttu. se on jännä, miten eri maissa asiat tehdään eritavalla, asiat, jotka oli ennen kotosuomessa itsestäänselvyyksiä. kulttuurieroihin törmään minäkin täällä usassa jatkuvasti, vaikka on tullut täällä oltua jo muutama vuosi.

Tiina Tee. kirjoitti...

malla: pitääpä okein miettiä tuota kysymystä ja tehdä siitä postaus myöhemmin!

viluinen: totta! ja joistain asioista tulee sitten hiljalleen itsestään selvyyksiä myös uudessa kulttuurissa - tämän blogin myötä yritän saada myös itselleni taltioitua pieniä, arkisia kulttuurieroja, jotka helposti muutaman vuoden päästä koto-Suomessa ehkä unohtuisi.