tiistai 21. lokakuuta 2008

Hitaammin...


Täälläpäin ihmisillä tuntuu olevan usein kiire. En todellakaan muista nähneeni Suomessa ihmisiä niin paljon juoksemassa, kuin täällä (toisaalta Suomessa näkee muutenkin vähemmän ihmisiä kuin täällä). He juoksevat bussiin, junaan, kotiin, päiväkodille, autolta, autolle... Kiire tarttuu helposti. Kun näen suojatien liikennevalojen alkavan vilkkua sinistä valoa [täällä se tosiaan on sininen], laitan juoksuksi. Useimmiten sitä kyllä ehtisi niitä seuraaviakin sinisiä valoja odottamaan, mutta sitä vaan tulee juostua...

Joskus on hyvä ottaa vähän hitaammin. Kuukausi takaperin tein kävelylenkkini kameran kanssa. Tuota puuta kuvatessani pysähtyi eräs rouva autollaan kohdalleni. Autossa oli kauniit pitsireunaiset päällysteet istuimissa ja rouva kertoili kauniista puusta. Puoliakaan en ymmärtänyt, mutta ilahduin kuitenkin. Kaipaan Suomeen keskelle metsää lenkkeilemään, mutta Suomessa taitaa silti vähäsen tulla ikävä näitä lenkkimaisemia. Nytkin tekisi mieli ulos, mutta siellä sataa vettä... Ehkä huomenna sitten taas.







3 kommenttia:

Malla kirjoitti...

Minullakin tulisi ikävä tuollaisia lenkkeilymaisemia. Niin kaunista ja seesteistä. Vastakohta sille kaikelle kamalalle kiireelle ja ruuhkalle, jota yleensä näkee Japanista otetuissa lehtikuvissa.

17 neliötä kirjoitti...

Siellä on kyllä kaunista! Katselin vähän aikaa sitten Silk-nimisen elokuvan, joka oli osittain Japanista. Japanissa esteettisyys on ihan omaa luokkaansa :)

Tiina Tee. kirjoitti...

Tyypilliseen blogi-tyyliin (?) nämä on tietysti valkaten otettu.. sitä kiirettä ja ruuhkaa toki riittää täälläkin. Ja vähän vähemmän kauniita asuinalueita. Puhumattakaan joenvarressa asuvista kodittomista :( Mutta, tämän blogin yksi tarkoitus onkin ollut saada myös minut itseni näkemään myös niitä kauniita puolia tässä maassa! Jossain vaiheessa kun tuntui, että kaikki vaan ärsyttää (tyypilliseen kulttuurishokkeiluun kuuluen).