torstai 30. lokakuuta 2008

Tervetuloa, marraskuu!




Blogi-maailmassa olen ihastellut toinen toistaan kauniimpia syksy- ja ruskakuvia. Viime vuonna syksyn odotus täällä tuntui aivan loputtomalta. Kuumuus vain kesti ja kesti, eikä lempivuodenaikani syksy meinannut millään alkaa.

Tänä vuonna, olen onnistunut nauttimaan syksystä sellaisena kuin se on annettu. Ensin oli lämmin ja kaunis syyskuu. Ei niin kamalan kuumakaan kun viime vuonna. Oli leppoisaa, aikaa lukea ja ihmetellä. Lokakuu on ollut kiireisempi, mutta täynnä mukavia juttuja. Ja nyt hiljalleen alkaa se Oikea Syksy. Puiden lehden alkavat jo punertaa. Viime vuonna paras ruska-aika taisi meillä olla joulukuun ensimmäisinä päivinä (jämptit japanilaiset osaavat määrittää parhaan ruska-ajan päivälleen jo ennen sen saapumista!), mutta marraskuu kokonaisuudessaan oli kaunis.

Tosin, syksy tuo mukanaan kylmät aamut - toissa-aamuna lämpötila kodissani herätessäni +18, ja tästä se sitten vaan laskee, eikä keskuslämmitystä tunneta. No, saapahan ainakin käyttää sydämensä kyllyydestä villasukkia!

Toivotan marraskuun oikein mielelläni tervetulleeksi.

Marraskuun, ja

sen kauniin ruskan
matkan Hiroshimaan
yhden yön reissun maalle
Suomesta kylään saapuvan lapsuuden ystävän
työreissun vuorille

3 kommenttia:

Malla kirjoitti...

Ihania ruskakuvia! Niitä jaksaisin katsella loputtomiin.

Täällä satoi ensilumi! Ja paljon satoikin, on ihan talvinen olo!

17 neliötä kirjoitti...

Täällä on puista jo melkein kaikki lehdet pudonneet! Ehkä näillekin leveyksille saadaan lunta pian.

Kivaa marraskuuta!

viluinen kirjoitti...

hei!
nyt täytyy tunnustaa, etten oo hetkeen käynyt täällä lueskelemassa; muuttopuuhat ja reissailut ei oo paljon jättänyt aikaa. mutta nyt tulin taas, ja pitää ottaa oikein kiinni tämän lukemisen kanssa. uudelle koneelle pitää päivittää blogikierros-kirjanmerkit, että löytää tiensä.
joka tapauksessa, ihana tuo avoimet ovet-postaus! siellä on ihanan siistiä ja järjestelmällistä! en kestä noita sateenvarjoja :) ihania. eipä täällä tulisi mieleenkään, että olisi oppilaiden sateenvarjoille omat telineet! eikä usan länsirannikolla, vaikka siellä aina sataakin!
nauti nyt syksystä, kun se sinne tuli. :) me jäätiin oikeaa syksyä vaille, koska se oli washingtonin valtiossa vielä edessäpäin (kaiketi nyt) ja suomeen kun saavuttiin, se oli jo ohi. no, ehkä ensi vuonna taas :)