sunnuntai 14. joulukuuta 2008

10 yötä jouluun




Tässä erään rautatieaseman joulukoristelua! Tämä maahan ei ole kristitty maa [ja siksi minäkin täällä olen!], mutta joulua silti vähän juhlitaan. Nuoret parit mieltävät sen kuulemma "rakkauden juhlaksi", ja silloin voi söpöstellä tyttö- tai poikaystävän kanssa. On kuulemma hyvää aikaa sinkkupojillekin, kun tytöt käyvät epätoivoisiksi ja haluaisivat löytää jonkun ennen joulua. Näin kertoi eräs Main kaveri minulle.

Joulukoristeita alkoi ilmestyä näkyville 1.11, eli heti kun Halloweenista päästiin. Pois ne otetaan 25.12, heti kun joulukakku on syöty. Raivataan tilaa uuden vuoden koristeille... Uusi vuosi onkin tärkein juhla japanilaisille. Silloin keräännytään perheen kanssa jonkun kotiin ja ollaan vaan. Perinteinen uuden vuoden ruoka on ollut simppeliä ja etukäteen valmistettavissa, ettei äidinkään tarvitsisi viettää vuodenvaihdetta keittiössä! 1.1. on joka paikassa hiljaista. Ihmiset käyvät temppeleissä, mutta kaikki kaupat (lukuun ottamatta joitakin supermarketteja) on suljettu. Paikallinen Ikeakin sulkee ovensa vuoden aikana vain 1.1. Uuden vuoden jälkeen tulee sitten ystävänpäiväkrääsä, sitten white day (ystävänpäivänä tytöt antavat pojille suklaata ja kuukauden päästä white day:na pojat antavat vastalahjasuklaat), lastenpäivä, äitienpäivä, isänpäivä, kuolleiden muistopäivä... You name it.

[Tämä on tallennettu lauantaina ilmestynee teille sunnuntaina, jolloin on tuo 10 yötä jouluun. Minä huitelen silloin jossakin Main kanssa. Tai jos tämä ilmestyy yöllä -en oikein ota selvää noista julkaisuajoista- nukun heidän vierashuoneessaan, jonka ikkunasta on viime postauksen ensimmäinen kuva napsaistu. Tällä kertaa ei taida kuitenkaan näkyä lunta...]

3 kommenttia:

Anniina kirjoitti...

Onpa jännää miten siellä niin kovasti juhlitaan! :) tosi mielenkiintoista miten kulttuurit eroavat toisistaan (ja toisaalta ovat hyvinkin samanlaisia).

AC kirjoitti...

Olá! Muito obrigada pela visita ao meu blog e pelo comentário! Fiquei bem feliz, ainda mais sendo um comentário em português escrito por uma finlandesa!
Seu blog também é muito interessante, eu sonho em conhecer o Japão!
Eu estou indo pro Brasil hoje (!!!), mas vou tentar acompanhar o seu blog de lá (e depois aqui da Finlândia, quando eu voltar). E seja bem-vinda ao meu blog também :)

Tiina Tee. kirjoitti...

Carolina! Ah tá indo pra Brasil? Que inveja!! Encontrei com uma amiga minha nessa fim-de-semana.. fizemos juntos intercambio no Brasil, e no domingo pensamos mto as prais, pessoas e comida do Brasil... Quero voltar pra lá! Seja bem-vinda de novo e te-dejejo bom viajem!!