tiistai 30. joulukuuta 2008

The happiest Christmas

"Oh the happiest Christmas
Is a homecoming Christmas
With the snow fluttering down 'til the world seems new

Bright candles burning
Old friends returning
The wishes of children coming true... "

[Michael W. Smith]

Tämä on ollut onnellinen joulu. Kulttuuriväsymyksineen [kuten eräs ystäväni väsymykseni nimesi] kaikkineen. Kotiinpaluujoulu.

Aaton vietin perheen ja sukulaisten kanssa. Nauroin 'nuortenpöydässä' kuten aina ennenkin ja illalla menin ystävien kanssa joulukirkkoon ja sieltä Sydänystävän luokse glögille. Väsymys on jatkunut ja joulu on tuntunut jatkuvan ja jatkuvan. Olen maannut kotona huovan tai peiton alla, lukenut hyvää kirjaa. Käynyt vähän kävelemässä, ihmetellyt luonnon kauneutta ja esimerkiksi jäätyneitä vesilätäköitä. Nukkunut, nukkunut ja nukkunut.

Olen tavannut ystäviä. Ensimmäisen Helsinki-Vantaan lentokentällä puoliyöltä, kun koneeni laskeutui. Sitten monta muuta, melkein joka päivä jonkun tai usemmankin. Tapaninpäivänä ihmettelimme yhden ystäväporukan kanssa, että miten onkin ollut mahdollista saada kaikki samaan aikaaan samaan paikkaan. Olen nauranut ja hihittänyt sydämeni kyllyydestä, olen saanut murehtia tulevaa. Olen saanut olla väsynyt ja erehtyä nimissä. Nukkua siskonpedissä Sydänystävän olohuoneen lattialla. Juonut monta teekupposta ystävien seurassa ja ihmetellyt sitä, kuinka pienet ihmiset kasvavat niin nopeasti.

Valokuvia on otettu viisi tai kuusi. Nekin aattona, kun ensi kertaa tapaamani serkun poika oli niin suloinen. Ehtii niitä kuvia ottaa sitten myöhemminkin. Nyt talletan muistot ja kuvat sydämeeni. Nautin ihmisistä, luonnon ihmeistä ja kaikesta ympärilläni.

Nyt istun kotona, keittiön pöydän ääressä penkillä. Niskaan sattuu, kun ei tässä ole hyvä käyttää läppäriään. Ja minun uuden vuoden lupaukseni on, että ensi vuonna löydätte minut jostakin muualta. Ensi vuoteen siis!

5 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Onnellista uutta vuotta sinulle!

On ollut hauska seurata elämääsi Japanissa. Odotan innolla uusia tuulia!

Malla kirjoitti...

Ihana kuulla, että kotiinpaluu on sujunut hyvin!

Kiitos, kun pääsimme seuraamaan Japanin elämääsi. Minäkin jään odottamaan tulevaa!

Onnea vuodelle 2009!

Anonyymi kirjoitti...

Hui kun jännää tuo lopetus :) t. kutrosi

Anniina kirjoitti...

Kuulostaa tosi hellyttävältä ja mukavalta tuo sun lomanvietto!

Oikein ihanaa uutta vuotta!

17 neliötä kirjoitti...

Hyvää ja siunattua uutta vuotta! Kiitos tästä blogista, siitä on tullut minulle tärkeä...ja odotan tulevaa! :)